Rólunk

A Galériáról

Pető Éva vagyok, a Budafokon található Pető Lakásgaléria alapítója és tulajdonosa. A múltban hosszú időn keresztül menedzserként és ingatlan befektetőként tevékenykedtem, majd tíz évvel ezelőtt engedtem a színek, a formák, és az esztétikum csábításának, ezért szakmát váltottam és enteriőr designerként folytattam utamat. A harmonikus, egyensúlyban kialakított élettér azonban igényli, megkívánja a művészeti alkotásokat. Testvérem, a 40 éve Párizsban élő Pető István festészeti illetve grafikai életművének újrafelfedezése és megértése érlelte bennem meg az elhatározást, hogy érzékeny műveit és különleges vizuális világát a magyar közönség számára is elérhetővé tegyem, a szélesebb hazai közegnek bemutassam. A Pető Galéria hosszú távú tervei között szerepel Pető István műveinek különböző szakmai helyszíneken való kiállítása, életművének gondos feldolgozása, valamint olyan tematikus kiállítások megszervezése, amelyek során kortárs francia és magyar festőkkel kerülhet párbeszédbe Pető István sokrétű munkássága.

 

A Pető Galéria szakmai csapatát erősíti a kommunikációért felelős Lenkei Zita és a szakmai koncepciót kidolgozó Szabó Noémi, művészettörténész.

 

Hiszek abban, hogy művészet és design kéz a kézben jár, ezért személyre szabott művészeti és enteriőr tanácsadást is vállalunk.

Küldetésünk, hogy szoros kapcsolatot építsünk ki a művészekkel és a gyűjtőkkel egyaránt. Feladatunknak tekintjük, hogy segítsük a gyűjtőket, művészeti érzékenységük fejlődésében.

 

Ehhez a Galéria személyre szabott szolgáltatást kínál, amely művészeti tanácsadással kezdődik,  majd digitális látványtervezésen keresztül mutatjuk be a kiválasztott alkotásokat  abban a térben ahová  a képek kerülnek. De szolgáltatásunk kiterjed a keretezésre, a kiszállításra és akár a kép elhelyezésére, enteriőr tanácsadással megfűszerezve.