Pető István a Miskolci Grafikai Triennálén

Sok szeretettel várunk mindenkit a Miskolci Grafikai Triennálé megnyitójára, 2023. szeptember 16-án, 11 órai kezdettel a Miskolci Galériában! István három művel szerepel a seregszemlén!

Miskolc városa 2023-ban huszonkilencedik alkalommal ad helyet a magyar művészi grafika kiemelkedő hazai eseményének, az 1961-ben biennálé formában, majd 2008-től kezdődően háromévente megrendezett Miskolci Grafikai Triennálénak. A Miskolci Galéria határozott szándéka, hogy továbbra is központi fóruma, „fókuszpontja” legyen a magyar grafikának. Célunk, ami a grafika iránt érzet tiszteletből és szeretetből fakad, hogy egy térben mutassuk be az utóbbi pár évben létrejött, a műfajhoz köthető művek esszenciáját.
Keressük a műfaj aktuálisan legizgalmasabb, szakmailag leghitelesebb, minőségében kiemelkedő megnyilvánulásait – generációra, a kifejezés választott formájára vagy technikájára való tekintet nélkül. Tartalmi megkötés nincs: a konkrét tematika vagy hívószó helyett továbbra is az egyéni, alkotói szempont prioritását tartjuk elsődlegesnek.
A minél teljesebb és naprakész körkép bemutatásának érdekében az idei kiírásban a megszokott szabad beadásos pályázat mellett megnyitottuk a kurátori meghívás lehetőségét is, ugyanis kiemelt fontosságúnak tartjuk a triennálén rendszeresen szereplő kiemelkedő grafikusok szereplése mellett, a határon túli alkotók, a fiatal tehetségek, az egyéni technikákkal dolgozó művészek, valamint a grafika legfrissebb törekvéseinek és határterületeinek reprezentációját.

https://www.miskolcigaleria.eu/miskolci-grafikai-triennale-2023/: Pető István a Miskolci Grafikai Triennálén